Nieuwsoverzicht 2017

Nieuwjaarswens
1 januari 2018

De Zoogdiervereniging wenst iedereen een zoogdierrijk 2018!

Winterrust: helemaal zo gek nog niet
28 december 2017

Wanneer je tijdens de feestdagen, na flink getafeld te hebben, nog even languit op de bank nageniet, lijkt een winterslaap soms een aantrekkelijk idee. 

Voortplanting wasbeer in Nederland een feit
14 december 2017

Tijdens monitoringsonderzoek naar otters in de Gelderse Poort, verscheen een wasbeer in beeld op een cameraval in de Rijnstrangen. Reden om even stil te staan bij deze exoot.

Gevarieerd menu voor de wilde kat van Nijswiller
7 december 2017

De wilde kat die in februari 2017 bij Nijswiller werd doodgereden, bleek maar liefst negen prooien in z’n maag te hebben. Het dier was verder kerngezond en heeft pech gehad met het oversteken van de provinciale weg. 

Wolvenjacht: wat gebeurt er wanneer de jager de bejaagde wordt?
30 november 2017

De wolf is in heel Europa een beschermde soort; toch worden met enige regelmaat wolven illegaal doodgeschoten. Het illegale afschot leidt echter juist tot meer huisdieren die door wolven worden doodgebeten.

Samenwerking helpt vleermuizen
23 november 2017

Het landschap tussen Noord- en Zuid-Limburg verbindt de voor vleermuizen belangrijke gebieden in noordwest en midden Nederland met de Zuid-Limburgse groeven.

Grijze grootoorvleermuizen in Ottersum: een areaaluitbreiding noordwaarts?
16 november 2017

Tijdens zoldertellingen in de kerk van Ottersum (Noord-Limburg) zijn grijze grootoorvleermuizen aangetroffen: een stuk noordelijker dan waarvan deze soort toe nu bekend was. 

Het Limburgs fruitdiefje dreigt te verdwijnen
2 november 2017

In Zuid-Limburg leven een aantal zeldzame knaagdieren die elders in Nederland niet voorkomen. Dit najaar bleek bij onderzoek dat in het Savelsbos niet meer dan tien individuen over zijn.

De wezel laat zich goed zien in Sambeek
26 oktober 2017

Bij onderzoek naar de effectiviteit van agrarisch natuurbeheer in Sambeek (Noord-Brabant) is de wezel afgelopen september op maar liefst zeven van de tien locaties waargenomen.

Wolf op Veluwe
20 oktober 2017

Op de Veluwe is een wolf gesignaleerd. Op basis van fotomateriaal hebben experts van Wolven in Nederland en Lupus Institut uit Duitsland bevestigd dat het om een wolf gaat. 

Pagina's

Abonneren op Actueel